Nový európsky pakt o migrácii: Tentokrát k nám odsunú kriminálnikov a teroristov

Zdroj: Shutterstock
Konečne je jasné, prečo Babišova vláda stavia nové imigračné centrá. Európska komisia totiž v stredu odhalila svoj návrh nového európskeho paktu o migrácii a azyle. Pakt za úzkej spolupráce s globalistickými organizáciami (OSN UNHCR, IOM) a medzinárodnými a lokálnymi migračnými neziskovkami akceleruje príjem migrantov do EÚ. Napr. tu od str. 8 ukážka odporúčaní Európskej komisie:

“Ad 5./ V rokoch 2020 a 2021 by členské štáty mali pokračovať s presídľovaním, ako je len maximálne možné, v čase padémie koronavírusu a naplniť svoje sľuby:
a) pokračovať s presídľovaním sýrskych občanov, štátnych príslušníkov tretích krajín a osôb bez štátnej príslušnosti z Turecka , ktorí boli vysídlení sýrskym konfliktom …
b) zaistiť pokračujúce presídľovanie z Libanonu a Jordánska;
c) prispieť k pokračujúcej stabilizácii situácie v strednom Stredomorí presídlením osôb, ktoré potrebujú ochranu z Líbye, Nigeru, Čadu, Egypta, Etiópie a Sudánu, okrem iného podporou dočasných mechanizmov OSN UNHCR pre núdzovú evakuáciu najzraniteľnejších skupín migrantov z Líbye, nachádzajúcich sa v Nigeri a Rwande.
Ad 6./ Členské štáty sa vyzývajú, aby pružne reagovali na potreby núdzového presídlenia po celom svete . Je potrebné vykonať čo najviac prísľubov v oblasti presídľovania a riadne využili rozpočet, ktorý majú k dispozícii. Mali by zavádzať presídľovacie programy v úzkej spolupráci s OSN UNHCR.

A čo krajiny, ktoré nechcú prijímať migrantov? Podľa tohto paktu sa budú musieť krajiny, ktoré nechcú prijímať migrantov, podieľať na repatriácii odmietnutých migrantov – teda zločincov a teroristov, ktorí zostanú v imigračných centrách na hraniciach EÚ. A ak sa týmto štátom nepodarí navrátiť zločinca a teroristov do krajín pôvodu do ôsmich mesiacov, budú si ich musieť povinne vziať na svoje územie. Túto skutočnosť nám však mainstreamový tlač úspešne zamlčuje. Uvediem napr. Ľudovky, ktoré píšu :

“Návrh komisie však nepočíta s tým, že by štáty vracali nelegálnych migrantov zo svojho územia, mali by zabezpečiť repatriáciu tých, ktorí boli odmietnutí už v krajinách na vonkajšej hranici EÚ.”

A to je ukážkové FAKE NEWS. Pretože podľa Euroobserveru by si štáty, ktorým by sa nepodarilo do 8 mesiacov vrátiť ilegálov zo stredísk na hraniciach EÚ, majú TÝCHTO migrantov PREVZIAŤ na svoje územie. V pakte sa táto prax označuje ako “return sponsorships” (sponzorovanie návratov).

Štát, ktorý bude mať návrat odmietnutých migrantov na starosti, nebude môcť robiť nič, ak nebude poznať krajinu ich pôvodu. A aj keby ju zistil, musel by mať s touto krajinou platnú dohody o spätnom preberaní migrantov – tzv. Readmission agreements. A aj keby mal s príslušnými krajinami tieto dohody, súčasná realita nás presviedča, že sú to len zdrapy papiera. Iste si všetci spomínate na Afričana, ktorý u nás dostal najskôr 2 a následne 4 roky väzenia za znásilnenie neplnoletého dievčaťa. Tohto Afričana nemožno vyhostiť, pretože nepoznáme jeho krajinu pôvodu.

Takých migrantov sa napr. v Taliansku potuluje 500 000. A v roku 2019 uviedla správa Pew Research Center report, že len v Nemecku ich je 1-1,2 milióna. Aj keď pripustíme možnosť, že by sme poznali krajinu pôvodu ilegálneho imigranta, nebude vôbec ľahké ho vyhostiť. Krajina pôvodu ho totiž nemusí prijať – a to ani v prípade, že s touto krajinou podpísala Česká republika “readmission agreement” – zmluvu o spätnom preberaní migrantov.

Dôkazom je súčasná situácia v EÚ, keď má EÚ podpísané “readmission agreements” s nasledujúcimi štátmi: Hong Kong, Macao, Srí Lanka, Albánsko, Rusko, Ukrajina, Macedónsko, Bosna a Hercegovina, Čierna hora, Srbsko, Moldavsko, Pakistan, Gruzínsko, Arménsko, Azerbajdžan, Turecko, Kapverdy. Ako vidíme, úplne tu chýbajú zmluvy so štátmi, z ktorých sa regrutuje najväčšie množstvo ilegálnych migrantov – teda s africkými a arabskými štátmi, s Bangladéšom pod. (Je to zámer?)

Ako tieto zmluvy v skutočnosti fungujú, môžeme vidieť na zmluve s Tureckom, cez ktorého hranice prúdia do Grécka nielen Turci, ale aj migranti z celého sveta. A aká je účinnosť takej zmluvy medzi EÚ a Pakistanom? Veď práve teraz z Morie odoberá Nemecko cez 1 tisíc ilegálnych migrantov – prevažne z Pakistanu.

Pre úplnosť uveďme ešte krajiny, s ktorými má platné zmluvy uzatvorené Česká republika: Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Slovensko, Slovinsko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Chorvátsko, Moldavsko, Kanada, Vietnam. To je tiež veľmi “užitočné” zloženie krajín. A to po rokoch masovej migrácie do EÚ. Od našej vlády – vrátane predchádzajúcich vlád – je to neospravedlniteľná neschopnosť či zámer vlastizrady.

Na webe českého Ministerstva vnútra (Hamáčka) sa tiež môžeme dočítať, že (v zhode s požiadavkami OSN a Globálneho kompaktu pre migráciu, ktorý naša vláda nepodpísala) Ministerstvo dáva prednosť dobrovoľným návratom nelegálnych migrantov… Takže teraz nám už EÚ nepchá na naše územie azylantov, ale rovno zamietnutých žiadateľov o azyl – teda ľudí, ktorí môžu znamenať značné bezpečnostné riziko, a ktorých sa štáty, masovo prijímajúce migráciu, nedokážu zbaviť.

Úžasné – a Hamáček, ktorý je spoluzodpovedný za zúfalý nedostatok týchto dohôd medzi ČR a tretími štátmi, je o tomto návrhu ochotný rokovať! Babiš návrh Európskej komisie síce zatiaľ odmietol, ale netešme sa. Hrajú na nás len hru dobrého a zlého policajta – Babiš si predsa sám vybral, že bude vládnuť s ČSSD a komunistami.

Prečo myslíte, že táto vláda (ÁNO, KSČM, ČSSD) stavia štyri nové imigračné strediska za 95 miliónov korún?

Ak vás článok obohatil o ďalší uhol pohľadu, podporte ľubovoľnou čiastkou slobodu slova. Ďakujeme.

CHCEM PODPORIŤ

 

Zdroj: Nový evropský pakt o migraci: Tentokrát k nám odsunou kriminálníky a teroristy, Maru,zvedavec.org, 25.9.2020
Vyhlásenie: Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi vydavateľstva Sofian, s.r.o. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Vydavateľstvo Sofian, s.r.o. nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Sofian, s.r.o. dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]. UPOZORNENIE
Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

 

PREDPLATNÉ ZEM&VEK 2022

 

Náš časopis sa chce vymaniť z bežných stereotypov nielen svojím obsahom a spracovaním, ale aj tým, že nebude publikovať inzerciu a reklamy. K predplatnému síce neponúkame zľavy v hypermarketoch a kozmetických štúdiách, ale našim najúprimnejším poďakovaním za Vašu priazeň je rozšírenie Vášho časopisu. Ostávame aj naďalej bez akejkoľvek reklamy a preto sa nemusíme spovedať žiadnym sponzorom, inzerentom ani politickým stranám. Práve toto je jediným a skutočným kritériom nezávislosti, vďaka ktorej môžeme slúžiť iba Vám, čitateľom. Aj z tohoto dôvodu sme výlučne závislí iba na predaji a predplatnom. Srdečne ďakujeme za Vašu podporu.

 

OBJEDNAŤ PREDPLATNÉ

ZDIEĽAJTE ČLÁNOK

Leave a Reply