Sóda bikarbóna je účinnejšia ako drahé lieky

Tagged With: , Add Comment

Sóda bikarbóna, nazývaná tiež jedlá sóda, dokáže liečiť mnohé ochorenia oveľa účinnejšie, ako drahé lieky. Bežne sa pritom používa na onkológii či jednotkách intenzívnej starostlivosti. Vysoká toxicita chemoterapie a rádioterapie ničí životne dôležité orgány ako pečeň alebo obličky. Aby sa predišlo ich zlyhaniu, pacientom sa podáva práve jedlá sóda. Acidobázická nerovnováha narúša v tele biochemické reakcie.

 
Článok pokračuje pod reklamou.


Na úroveň pH sú veľmi citlivé aj enzýmy, ktoré sú základnou súčasťou biochemických reakcií. Tie prebiehajú najlepšie v zásaditom prostredí. Dôležitú úlohu pri udržiavaní vhodnej úrovne pH v organizme zohráva strava. Súčasné bežné stravovacie návyky však spôsobujú znižovanie úrovne pH a vytvárajú v tele kyslé prostredie.

Ak sa tkanivá permanentne nachádzajú v stave acidobázickej nerovnováhy, bunkové aktivity a funkcie sú narušené. Pri nízkych úrovniach pH začínajú bunky kolabovať. To vedie k vážnym zdravotným problémom: onkologickým a srdcovocievnym ochoreniam, gastritíde, osteoporóze alebo cukrovke.

Mnohým ochoreniam pritom pomáha predchádzať konzumácia sódy bikarbóny. Táto látka prispieva k transportu kyslíka: rozširuje cievy a pomáha ho uvoľňovať do buniek. V bunkách sa tým zvyšuje pH. Ak je napríklad pH moču vysoké (zásadité), nenastáva kryštalizácia odpadových látok metabolizmu v močovom trakte. Klesá tak riziko ochorenia na dnu, obličkové kamene, cukrovku alebo choroby srdca.

Konzumáciou jedlej sódy možno predchádzať artritíde, dne aj chrípke. Tiež pomáha správnej činnosti pankreasu, kde sa vytvára inzulín a bielkoviny štiepiacich enzýmov. Dokáže zbaviť bunky a tkanivá toxínov aj kyselín.

Pri akútnych ochoreniach ako chrípka či nachladnutie užívajte polovicu čajovej lyžičky v pohári studenej vody 4- až 6-krát denne počas niekoľkých dní. Pri chronických ochoreniach alebo ako prevencia stačí polovica čajovej lyžičky v pohári vody dvakrát denne počas niekoľkých týždňov. Vodu so sódou bikarbónou užívajte aspoň 30 minút pred jedlom. Jej užitie po jedle by neutralizovalo kyselinu v žalúdku a narušilo trávenie. Maximálna denná dávka je päť čajových lyžičiek.

zdroj: badatel

Ak vás článok obohatil o ďalší uhol pohľadu, podporte ľubovoľnou čiastkou slobodu slova. Ďakujeme.

CHCEM PODPORIŤ

Vyhlásenie: Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi vydavateľstva Sofian, s.r.o. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Vydavateľstvo Sofian, s.r.o. nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Sofian, s.r.o. dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na zemavek@zemavek.sk.

UPOZORNENIE
Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

 

 

Veronika Faktorová

Pridaj komentár

  & Časopis